Святые равноапостольные цари Константин и Елена

 

Тропарь, глас 8:

Кpеста Твоего обpаз на Небеси видев/ и, якоже Павел, звание не от человек пpием,/ в цаpех апостол Твой, Господи,/ Цаpствующий гpад в pуце Твоей положи,/ егоже спасай всегда в миpе молитвами Богоpодицы,// Едине Человеколюбче.

Кондак, глас 3:

Константин днесь с материю Еленою/ Крест являют, всечестное древо,/ всех убо иудеев посрамление суще,/ оружие же на противныя верных людей:// нас бо ради явися знамение велие // и во бранех грозное.

Молитва

О предивнии и всехвальнии царие, святии равноапостольнии Константине и Елено! К вам, теплым заступником, возносим наши недостойныя молитвы, яко велие имате дерзновение ко Господу. Испросите у Него мир Церкви и всему миру благоденствие. Начальником мудрость, пастырем попечение о пастве, пасомым смирение, старцем желанное упокоение, мужем крепость, женам благолепие, девственником чистоту, детем послушание, младенцем христианское воспитание, больным исцеление, враждующим примирение, обидимым терпение, обидящим страх Божий. Приходящим в храм сей и молящимся в нем святое благословение и всем вся по коегождо прошению полезная, да хвалим и поем Благодетеля всех Бога в Троице славимаго Отца и Сына и Святаго Духа ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Величание

Величаем вас, / святии благовернии и равноапостольнии царие Константине и Елено, / и чтим святую память вашу, / вы бо святым Крестом // всю вселенную просветили есте.

 

(16)

Комментарии закрыты.